Álláskeresőknek

18 feladatcsomag, 11000 Ft

Kurzusleírás

Neked ajánljuk ezt a kurzust, ha:

A kurzuson megtanuljuk az álláshirdetések szókincsét, hogy pontsan értsd majd őket. Megtanuljuk megfejteni a "trükkös kifejezéseket" is, az úgynevezett apróbetűs részekre is figyelve. Megtanulod majd, hogyan kell megfogalmazni egy kísérőlevelet (cover letter) és miképpen kell megírni az önéletrajzodat (curriculum vitae, CV).

Kiegészítésképpen szókincset tanulunk, jó sokat: foglalkozástípusokat, beosztásokat, vállalati titulusokat, a munakértekezletekkel kapcsolatos szókincset és így tovább.

A nyelvtan nem része a kurzusunknak, de természetesen nyelvtani érdekességekre is felhívjuk a figyelmedet, és te is kérdezhetsz ilyen témában a tanárodtól bármikor.

Ha legalább középfokhoz közelítő a tudásod, akkor bátran vedd fel ezt a kurzust!

Tanmenet

Az alábbi nagyobb témáink lesznek:

A kurzuson saját CV-t kell majd írnod többféle változatban. Ehhez egyéni tanácsot kaphatsz majd a tanárodtól, hiszen ez teljesen egyéni szókincset, formát és tartalmat is kívánhat.

A motivációs levél témánál előre meghatározott álláshirdetésekre is kell írnod levelet, de saját magad által szabadon kiválasztott (akár a ténylegesen megpályázandó) hirdetésre is lesz lehetőséged levelet írni, amit a tanárod ellenőriz majd.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy ez nem szakmai kurzus. Ezért a különféle szakmák szakszókincset egyáltalán nem tárgyaljuk. A saját szakmád szókincsét tehát másféle forrásból kell megtanulnod. Nem igérjük tehát, hogy a kurzusvezető tanár bármit is ért majd a villamosmérnöki, jogi, mikrobiológiai stb. szakkifejezésekhez (véletlenek persze vannak), amelyeket viszont lehet, hogy neked fel kell használnod mind az önéletrajzodban, mind a motivációs leveledben (már amennyiben te villamosmérnök, jogász vagy mikrobiológus vagy).

Online English Department