Nyelvtani rendszerező középfok vegyes 2

18 feladatcsomag, 5900 Ft

Kurzusleírás

Négy olyan nyelvtantémát vizsgálunk meg alaposan, amelyek sokszor és sokaknak jelentenek problémát még akkor is, ha már tanulták őket. Ezek közé tartozik a feltételes mód, a névelők, a modális segédigék vagy a függő beszéd. A témákat az elejéről kezdjük, tehát akkor is érdemes felvenned a kurzust, ha most akarsz megismerkedni velük (de azért nem vagy teljesen kezdő tanuló). Feltétlenül hasznos lesz azoknak is, akik "helyre tenni" szeretnék végre ezeket a témákat: rendszerezni, feltárni a szabályaikat, és gyakorolni őket. A vizsgára készülőknek különösen is ajánljuk.

A fő témák mellett úgynevezett járulékos témákat is műsorra tűztünk: az igeidőket, vagy a folyamatos igealak használatát a segédigékkel, de előkerül majd számos egyéb "aprólék" is, amint a mintákat vizsgálgatjuk, a névelőhasználattól kezdve a számolhatóságon át a szórendig sokminden.

Természetesen rengeteg gyakorlást végzünk, változatosabb feladattípusokkal. Példákat nem csupán mondatokban vizsgálunk meg, hanem teljes szövegekben is, így a szövegösszefüggés segítségével jobban meg tudod majd érteni, miért úgy használjuk őket. Sok nyelvi elemzés mellett néha játékos feladatot is kapsz, és azokra is gondoltunk, akik a mechanikus gyakorlást tartják célravezetőnek (ujjgyakorlatokból is lesz bőven tehát). A szöveges feladatok mellett hangfelvételeket is felhasználunk, hogy a hallás utáni megértés is csiszolódjon, és hogy a kiejtésedet is tudd mi alapján tökéletesíteni.

Tanmenet

Online English Department