Origó kétnyelvű felsőfokú nyelvvizsgára készítő

24 feladatcsomag, 18000 Ft

Kurzusleírás

Azoknak ajánljuk, akik az ITK Origo (köznapi nevén Rigó utcai) felsőfokú angol nyelvvizsgájának írásbeli részére szeretnének készülni.

A kurzus a vizsgára koncentrál, a gyakorlatok túlnyomó többsége ezért vizsgafeladatok elvégzéséből, a megldások elemzéséből és értékeléséből áll.

Fontos tudni, hogy a tanfolyam nem pusztán a feladatok elvégzése és pontozása (ez aligha lenne több egy online gyakorlókönyvnél)! A tanár a megoldásokat kommentálja, felhívja a fiyelmedet az esetleges buktatókra, különféle tippeket és tanácsokat kapsz tőle, és természetesen javaslatokat arra, hogy az esetleges hibáidat hogyan lehet korrigálni.

A vizsgafeladatokon túl foglalkozunk nehezebb nyelvtani témákkal is, gyakorlatokat és magyarázatokat fogsz kapni. A szókincs is különösen fontos, a vizsgafeladatokat ilyen szempontból is megvizsgáljuk majd, és szódolgozatok, szókincses gyakorló feladatok is lesznek bőségesen.

A kurzust azoknak ajánljuk, akik már célzottan a vizsgára akarnak készülni, tehát teljesen újként nem tárgyalunk például nagyobb nyelvtani anyagot. Így például a különleges szórend (inverzió, wh-kiemelés) alapjaival vagy a ritkább modális segédigék használati szabályaival legalább alapvető szinen tisztában kell lenned már.

Ha még nem tanultad őket, akkor inkább egy álltalános kurzust (vagy nyelvtani rendszerezőt vagy szókincsbővítőt stb.) javaslunk B2 vagy C1 szinten.

Tanmenet

A tanmenetet részletesen azért nem tárgyaljuk, mert minden pakkban hasonló anyagok fordulnak majd elő. Körülbelül így néz majd ki:

Kapsz legalább két tényleges vizsgafeladatot. Ez lehet reading comprehension, listening, feleletválasztós teszt stb. Emellett minden pakkban szerepel nyelvtani kiegészítő valamely nyelvtantémában (pl. gerund-infinitive, függő beszéd, összetett mondatok, szórend stb).

A már elvégzett vizsgafeldatot nem hajítjuk ki, hanem nyelvi jegyzeteket kapsz majd hozzájuk - elemezzük, miért néz ki úgy egy mondat, jó lenne-e másképpen is, vagy hogy a helyes megoldás miért éppen az és miért lenne rossz egy másik megoldás. Ezen túl minden feladat szókincsét is meg kell tanulni, ehhez kapsz majd gyakorlást, néha játékos formában, néha mezei szódolgozat formájában.

Online English Department