Vizsgafeladatok: Gap-filling - Középfok

20 feladatcsomag, 3000 Ft

Kurzusleírás

Szinte mindegyik nyelvvizsgán szerepel legalább egy (sokszor kettő-három) olyan feladat, amelyben egy szöveg kihagyott szavait kell beírnod. Ezt a feladatot gap-filling (szövegkiegészítés) néven emlegetjük.

Ebben a kurzusban kizárólag ezzel a feladattípussal foglalkozunk, de így is többféle feladattípust gyakorlunk majd: olyat, amelyben mindenféle segítség nélkül kell beírnod a hiányzó szavakat, olyat, amelyben van lista, de több szót tartalmaz, mint amennyit fel kell használnod, olyat, amelyben a lista minden szavát fel kell használnod, és olyat, amelynél minden hiányzó szóhoz megadnak három vagy négy lehetőséget, és ki kell választanod, melyik a helyes.

A kurzus során mindegyik típusból megoldunk néhányat, és közben a megoldás technikáját is megtanuljuk.

A szókincs és a nyelvtan ezekben a feladatokban fontos (erre megy ki a "játék" a vizsgán), ezért a legtöbbször lesznek szódolgozatok és nyelvtani kérdések és magyarázatok is.

Tanmenet

Minden feladatcsomagban egy vagy két megoldandó feladat szerepel (nehézségi szint függvényében akár több is). Ezen felül a nehezebb részeknél nyelvi (nyelvtani és szókincses) jegyzeteket adunk a feladathoz. A rákövetkező feladatcsomagban mindig lesz szódolgozat is az előzőleg megoldott feladat szövegéből, esetenként pedig nyelvtani kérdések és feladatok is.

Ezen kívül tanácsokat kapsz majd a feladattípusok megoldásához, hogy kezdj hozzá, mi alapján találd meg a megoldást és hogyan ellenőrizd azt, esetleg mit tehetsz, ha fogalmad sincs, mit kellene beírni, mert nem ismered a szavakat.

Online English Department