Vizsgafeladatok: Fogalmazás és levélírás - Középfok

14 feladatcsomag, 14000 Ft

Kurzusleírás

Fogalmazást vagy levelet minden egyes nyelvvizsgán kell írni. Van, ahol mindkettőt, van, ahol választani lehet. Van, ahol a levél hivatalos, máshol baráti, személyes.

Akármit is kell azonban fogalmaznod, az minden esetben a fogalmazási készségedet teszteli: hogyan tudod írásban kifejezni a gondolataidat (pontosabban a vizsgafelafat által megfogalmazott vagy irányított gondolatokat), azt mennyire sikeresen fogalmazod meg angolul, milyen a nyelvtani szabatosságod benne, milyen a szókincsed, és mennyire sikerül a szöveget a célnak megfelelően felépítened, megszerkesztened, tagolnod.

Ezért bármely vizsgára is készülsz, ez a kurzus hasznos lesz, ha erre a feladatra akarsz célzottabban készülni.

Tanmenet

A kurzusban megvizsgálunk mintákat, és abból megtanulunk szövegalkotási megoldásokat, szavakat és kifejezéseket, a szöveg felépítésének technikáját.

Hivatalos levelekben felhasználható kifejezések és szavak külön listákban is szerepelnek majd.

És természetesen majdnem minden alkalommal meg kell majd írnod egy-egy írást (fogalmazást vagy levelet), amelyet a tanárod utána ellenőriz kommentál, a hibákra felhívja a figyelmedet és kijavítja őket, tanácsokat ad ahhoz, hogy legközelebb hogyan kerüld el ezeket a hibákat.

A kurzus nem tartalmaz nyelvtani részt, de ha a tanár szükségesnek látja, figyelmedbe ajánl majd egy-egy nyelvtani anyagot is.

Online English Department