Vizsgafeladatok: Olvasásértés Középfok

20 feladatcsomag, 8000 Ft

Kurzusleírás

Bármely középfokú vizsgára is készülsz, biztosan lesz olyan feladatod, amelyben el kell olvasnod egy hosszabb szöveget, és a szöveg kapcsán különféle feladatokat kell elvégezned. Ennek a feladatnak reading comprehension az angol neve. Ez a kurzus erre a feladatra készít fel.

A kurzus anyagát úgy állítottuk össze, hogy vizsgafüggetlen legyen: bármely vizsgára is készülsz, ez a kurzus mindenképpen hasznos lesz számodra. A nyelvvizsgák szokását követjük: szövegek elsősorban újságcikkek, de előfordul egy-egy másféle szöveg is (blogbejegyzés, ismertető vagy más).

A szövegeket minden esetben alaposan feldolgozzuk: nyelvi jegyzeteket adunk hozzá, amelyben megvizsgáljuk a nyelvtant, a szókincset, a kifejezésmódot, a stílust, és esetenként egyéb tényezőket is, például a kulturális hátteret vagy egyéb ismereteket, amelyek a szöveg értelmezésénél fontosak lehetnek.

Maga a vizsgafeladat többféle lehet ezt lásd a tanmenetben!

A kurzus tartalmaz módszertani blokkokat is: tanácsokat kapsz azzal kapcsolatosan, hogyan érdemes hozzákezdeni a feladathoz, és milyen buktatók lehetnek a megoldás közben, hogyan érdemes a válaszokat megfogalmazni stb.

A szöveg feldolgozása és a tényleges vizsgafeladatok elvégzése után minden esetben gyakoroljuk a szöveg szókincsét és kifejezéseit, esetenként a nyelvtani jelenségeket is.

A kurzus során így lesznek szódolgozatok, mondatfordítások angolról magyarra és fordítva, illetve egy-egy nehezebb rész fordítása is.

Tanmenet

A kurzus során blokkokat fogsz elvégezni. Minden blokkban az alábbi típusú feladatok szerepelnek:

Online English Department