Igeidők 1

18 feladatcsomag, 5400 Ft

Kurzusleírás

Minden angol igeidőt alaposan megvizsgálunk és gyakoroljuk a használatukat. Bemutatjuk, hogy az igeidőrendszer szigorú logikai szabályok szerint viselkedik, és használatuk ezek alapján egyáltalán nem nehéz. Sok-sok gyakorlást is adunk persze, így azok számára is ugyanolyan hasznos lesz, akik inkább a minták alapján szeretnék megtanulni. Bőséges mennyiségű példát (példamondatokat és mintaszövegeket) meg is vizsgálunk és elemzünk majd.

Az igeidő-használathoz kapcsolódó "járulékos" nyelvtantémákat is megvizsgáljuk és gyakoroljuk, így például a folyamatosba nem tehető igék kérdését vagy a szórendet illetve a határozók helyét és használatát, és természetesen előkerülnek a rendhagyó igék is.

Nem érintjük a kurzus során a különleges eseteket (például az igeidő-egyeztetést függő beszédben) vagy azt, amikor mégis folyamatosba tesszük a folyamatosba nem tehető igéket stb.

A kurzust azoknak is ajánljuk, akik még csak most ismerkednek az igeidőkkel, de azok számára is nagyon hasznos lesz, akik már tanulták akár mindegyik igeidőt is, de problémájuk van a használatukkal.

Tanmenet

Online English Department