Szókincsbővítő középfok 1

12 feladatcsomag, 3500 Ft

Kurzusleírás

Azoknak ajánljuk, akik vagy középfokú nyelvvizsgára készülnek, vagy körülbelül ilyen szinten állnak, és szeretnék az angol szókincsüket rendszeresen és nagy mértékben gazdagítani a kurzus által meghatározott témákban. A témákat lásd a tanmenetben!

A kurzus módszerei változatosak. Olvasunk majd bemutató szövegeket, amelyek alapján a szókincset használatukkal együtt tanulhatod meg, meghallgatunk angol párbeszédeket, amelyekben a témáról beszélgetnek, illetve más hangfelvételeket vagy videobejátszásokat is megvizsgálunk. Látni fogod, hogy milyen szövegkörnyezetben, milyen stílusban, esetleg milyen mellékjelentésekkel rendelkezik az illető szó vagy kifejezés és már ezekkel az információkkal együtt tanulhatod meg őket. Tematikus szókincslistákat is kapsz, amelyek listázzák az egy-egy kisebb témával kapcsolatos legfontosabb szavakat és kifejezéseket. Ezekhez példamondatokat is megvizsgálunk a magyar fordításokkal együtt. Összevetjük az angol kifejezéseket a szokásos magyar fordításukkal, és megvizsgáljuk, milyen más lehetséges módon lehetne még visszaadni az illető szót vagy kifejezést a másik nyelven.

Külön hangsúlyt fektetünk a kulturális különbségekre, így azokra a szavakra, amelyek a másik nyelven igen nehezen adhatóak vissza egyetlen szóval vagy kifejezéssel, vagy esetleg más-más konnotációkkal rendelkeznek a másik nyelven (félszoba, közös költség, gang, családi ház, öröklakás, vagy az angol semi, flight of stairs stb - hogy csak az egyik témából szemezgessünk).

A megtanulandó szavakat sokféle gyakorlattal lesz alkalmad elsajátítani és begyakorolni. Nem hagyhatjuk ki a nem túl izgalmas szódolgozatokat persze, de igyekeztünk ennél élvezetesebb, játékosabb formákban is gyakorló feladatokat alkotni. Sokszor képeket, hangokat vagy videókat is felhasználva, de a keresztrejtvényeket kedvelő hallgatók is kapnak majd kitöltenivalót. Ügyeltünk arra is, hogy ha éppen a nyelvvizsgádra készülsz, akkor a vizsgán szereplő feladattípusokban is gyakorlatot szerezz, így lesz gap-filling vagy multiple choice típusú gyakorlat is.

A témákat a legfontosabb középfokú nyelvvizsgák hivatalosan közzétett témalistáinak felhasználásával válogattuk. Ebben a tanfolyamunkban "csak" 4 téma szerepel, de látni fogod, hogy ez is bőven szolgáltat tanulnivalót. A további témákat további szókincsbővítő tanfolyamainkon dolgozzuk fel.

Tanmenet

1. Család

2. Lakóhely, közvetlen lakókörnyezet

3. Iskola, egyetem, oktatás

4. Munka

Online English Department