Online Angol Tanszék: Oktatóanyagok RSS hírcsatorna

Gépi nyelven itt elérheted: Online Angol Tanszék RSS hírcsatorna

Ha nem tudod, mit jelent az RSS hírcsatorna, a lap alján olvashatsz róla bővebben!


A legutóbbi egy tucat oktatóanyagunk

 1. Megismerkedünk néhány fontos rövidítéssel, amelyeket álláshirdetésekben olvashatsz.
     Published: Sun, 18 Sep 2011 12:43:07 GMT
 2. Szakmai önéletrajz sorozatunkban most megtanulunk néhány hasznos kifejezést. Ezeket felhasználhatod a CV-nek abban a részében, amelyben a munkatapasztalatodat írod le. Kis változtatások bizonyára szükségesek majd, hogy a saját munkatapasztalatodhoz illeszd őket.
     Published: Tue, 06 Sep 2011 13:38:56 GMT
 3. Tanulásmódszertani sorozatunkban most azt vizsgáljuk meg, milyen módszerekkel érdemes nyelvtant tanulni, sőt: mit jelent a tanulás.
     Published: Mon, 20 Jun 2011 14:17:19 GMT
 4. Ezt az anyagot azoknak szántuk, akik már tanulták az igeidők töbnségét, vagy akár mindegyiket is, de szeretnék rendszerezni a tudásukat. Ettől függetlenül teljesen kezdők számára is hasznos, csak ez esetben az angol példamondatokat és a külkönféle nyelvtani jelenségekre való utalásokat bizonyára kevésbé tudja majd értelmezni az olvasó.
     Published: Thu, 16 Jun 2011 19:25:01 GMT
 5. Megtanuljuk, hogyan kell képezni angolul az olyan szavakat, mint magyarul a "valaki, valahol, valami, senki, bármi" stb. Vagyis a határozatlan névmásokról tanulunk.
     Published: Sun, 10 Apr 2011 17:38:42 GMT
 6. A szenvedő szerkezetet már ismerőknek szól ez az anyagunk. Bemutatjuk, hogy a szenvedő szerkezet bármiféle nyelvtani szerkezettel együtt is megjelenhet.
     Published: Tue, 05 Apr 2011 15:27:44 GMT
 7. A függő beszéd alkalmazását vizsgáljuk meg néhány újságcikk mondatai alapján. Azoknak ajánljuk, akik már tisztában vannak a függő beszéd szabályaival.
     Published: Sat, 02 Apr 2011 12:13:29 GMT
 8. Kezdők számára állítottunk össze egy rövid listát azokból a szavakból és kifejezésekből, amelyeket a szórakozással kapcsolatos témákhoz tudnak felhasználni angol nyelvű produkcióikban. A lista természetesen nem tekinthető normatívnak, kimerítőnek pedig még kevésbé!
     Published: Tue, 29 Mar 2011 19:50:23 GMT
 9. Megtanuljuk, hogyan lehet a szükségszerűséget kifejezni angolul. Sorozatunk több részből áll, itt csak a segédigékkel foglalkozunk.
     Published: Thu, 24 Mar 2011 13:06:55 GMT
 10. Megtanuljuk egy olyan nyelvtani jelenség alapjait, amely úton-útfélen használandó mindenféle angol nyelvi produkciódban. Az igei tárgyak formájáról lesz szó, más néven: gerund vagy infinitív kérdéséről.
     Published: Tue, 22 Mar 2011 10:30:08 GMT
 11. Nyelvvizsgára készülőknek szóló sorozatunk újabb részében ajánlunk néhány fontos kifejezést, melyeket képleírásoknál használhatsz.
     Published: Sun, 13 Mar 2011 19:37:43 GMT
 12. Ha már tanultad az összes igeidőt, akkor ajánlatos ezt az anyagot is feldolgoznod. Összefoglalást olvashatsz a folyamatos igeidőről, és olyan áttekintést, amely segít abban, hogy rendszerben láthasd ezt a témát is. Alapvető tudnivalókra csak utalni fogunk, továbbá az egyes pontok részletes tárgyalását különálló anyagainkban találod meg.
     Published: Wed, 09 Mar 2011 19:17:36 GMT

1. Mi az az RSS hírcsatorna?

Olyan technika, amelynek segítségével mindig automatikusan értesülhetsz egy honlap legfrissebb anyagairól, híreiről.

Az Online Angol Tanszék egyelőre egy hírcsatornát üzemeltet: az Oktatóanyagokét. Ennek segítségével mindig a feltöltés pillantában értesülhetsz új oktatóanyagaink megjenéséről. Mindig a legújabb 12 anyag szerepel a hírcsatornánkban. Az anyag címén kívül rövid leírást is közlünk arról, milyen szintű hallgatóknak szól és kb. milyen témákat fed le az új oktatóanyag.

2. Hogyan használhatom?

2.1 Böngészővel

Ha RSS-kompatibilis böngészőt használsz (pl. Firefox, Opera, IE7 stb.), akkor a címsorban megjelnik a RSS jel, ami azt jelzi, hogy az illető honlap, amit éppen böngészel, rendelkezik hírcsatornával. Ilyenkor nincs más dolgod, mint kattintani az egérrel erre az ikonra a címsorban, a többi teendőn a böngésződ vezet majd végig.

2.2 RSS-olvasó szoftverrel

Akár van RSS-kompatibilis böngésződ, akár nincs, hasznosnak tarthatod a hírcsatorna-olvasó szoftverek használatát. Ezek többnyire ingyenesek. Beállítható, mely honlapok hírcsatornáit figyeljék, s ha ez megvan, a böngésző használata nélkül is késedelem nélkül értesülhetsz arról, ha valamely honlap újabb "hírt közölt" a csatornán keresztül. Ajánljuk a Feedreader nevű szoftvert, amely ingyenes, és semmilyen speciális technikai tudást nem igényel a használata. Új hírek megjelenését (ha így állítod be) mindig kis ablakban jeleníti meg, így:

Ha ezt a szoftvert használod, kattints a NEW FEED menüpontra, ahol csak be kell írnod az illető honlap címét (http://www.angoltanszek.hu/), és készen is vagy. Más szoftvereknél elég, ha a híreinket tartalmazó fájlra kattintasz, ide: OAT Tutorials RSS

search EN EN EN | Saját szótár | Shall we say - hát, fogjuk rá. Közbevetésként használhatod mondatban.