Rendhagyó igékTanuld a rendhagyó igéket: gyakorolj vagy teszteld magad!

Az itt szereplő igék mindegyike rendhagyó valamilyen szempontból. Lehet, hogy csak az írásképe más, mint az elvárható lenne, lehet, hogy normál értelemben véve rendhagyó formájú (go, went, gone), ám olyan eset is előfordul, amikor az illető igének létezik rendhagyó és szabálykövető múlt ideje és "harmadik" alakja egyaránt (hang, hanged/hung, hanged/hung; shave, shaved, shaved/shaven). Ilyen esetekben mindig a rendhagyó alak szerepel a listában is és a tesztekben is. Összefoglalva: ha létezik rendhagyó forma, akkor azt szerepeltetjük és azt várják a tesztek is. Vigyázat! Nagyon fontos tudni, hogy ezekben az esetekben a rendhagyó és a szabálykövető formák között a legtöbbször vagy jelentésbeli vagy használatbeli különbségek vannak! Ezekről az oktatóanyagok között olvashatsz bővebben.

Listák

X-eld be azokat a szinteket, amelyeket látni szeretnél:

Kezdő Középfokú Felsőfokú

Tesztek

Minden tesztben 10 véletlenszerűen kiválasztott igét kapsz az általad meghatározott szintről. Indítsd újra a tesztet és újabb véletlenszerűen generált listát kapsz!

Az igék magyar fordítását mindegyik tesztben láthatod majd. A magyar fordítás - különösen nehezebben leírható vagy több jelentésű igék esetében - sok esetben csak hozzávetőleges "emlékeztetőnek" tekinthető. Ha nem ismered a szót, érdemes alapos kutatást végezni a jelentése után.

Válaszd ki, hogy milyen szinteket kérsz a tesztben!

Kezdő Középfokú Felsőfokú

Csak magyarul kapod az igéket, írd be a három alakot minden további segítség nélkül.


Kéred az angol igék listáját összekeverve?

Az ige szótári alakját és magyar jelentését kapod meg, be kell írnod a múlt időt és a harmadik alakot.
search EN EN EN | Saját szótár | Britannia nevű ország pedig nem létezik ma. A Britain szót magyarra Nagy-Britannia vagy Egyesült Királyság módon fordítsd!